LEER MEER OVER

Tanden bleken
voor een stralend witte tanden

Tanden moeten gezond, recht en vooral wit zijn. Donkere tanden zien er onesthetisch uit. Veel mensen worstelen echter met gele tanden en gebruiken verschillende methoden om hun tanden te bleken. Onze tanden verkleuren met de tijd en dat is een heel normaal proces wat bij het leven hoort. Onze tanden bleek methode kan dit echter tegengaan en uw tanden enkele tinten witter maken.

Maak een afspraak

Wat is tanden bleken? en wat wordt gebruikt


De term bleken vat de methoden voor het bleken van tanden samen. Dit is de methode die ervoor zorgt dat uw tanden stralend wit worden. Bij dit proces wordt waterstofperoxide of carbamide peroxide gebruikt.
Deze stoffen breken de pigmenten die zich in de tandsubstantie bevinden af door ze te oxideren. De tanden worden zo witter. Bleken wordt gedaan wanneer de natuurlijke tand donker of gelig van kleur is. Vooral het veelvuldig gebruik van koffie, rode wijn, thee en nicotine kan verkleuring veroorzaken.

Verschillende methoden van tanden bleken


Wie zijn tanden wil bleken kan tegenwoordig kiezen uit een aantal methoden, die onder andere verschillen in de intensiteit van het bleken van de tanden en de mogelijke bijwerkingen.

U kunt tandbleek producten gebruiken voor thuisgebruik of u kiest voor de meest veilige en effectieve manier om behandeld te worden door een gespecialiseerd tandarts. Bij Tandarts Rotterdam kunt u veilig en betrouwbaar uw tanden laten bleken.

Wij raden u sterk af om de zogenaamde (over the counter) producten te gebruiken vanwege de vele bijwerkingen. Dit zijn bleekmiddelen die vaak voor thuis wordt gebruikt. Voor het verkrijgen van witte tanden zijn speciale tandpasta’s geschikt om thuis te gebruiken.

Behalve bleken kunt u  ook kiezen voor een Professionele gebitsreiniging of profylaxe behandeling om het natuurlijke wit van de tanden naar voren te brengen. De tanden worden immers bijzonder grondig ontdaan van tandplak en tandsteen en ook gepolijst. Tegelijkertijd voorkomt een regelmatige gebitsreiniging ook gebitsproblemen zoals tandbederf of ontsteking van het tandvlees.

Voorafgaand aan een tandenbleekbehandeling adviseren wij als uw gespecialiseerde tandarts minimaal één sessie profylaxe (gebitsreiniging) gevolgd door de hoofdsessie het bleken van de tanden.

Bij het tandenbleekbehandeling wordt gebruik gemaakt van chemische stoffen zoals waterstofperoxide. Om schade aan uw tanden en tandvlees en afwijkende resultaten te voorkomen, wordt sterk aangeraden het tanden bleken alleen onder toezicht van een tandarts uit te voeren.


Maak een afspraak


10 Voordelen van tanden bleken bij Tandarts Rotterdam

 • 100% veilig en betrouwbaar
 • 100% Langdurig resultaat
 • Wij hanteren vaste lage prijzen
 • U hoeft zich niet in te schrijven als patiënt
 • Wij gebruiken de modernste bleekmethode, wat alleen door een tandarts mag worden toegepast!
 • Na de behandeling geen gevoelige tanden of tandvlees
 • Met onze bleekmethode wordt uw glazuur niet aangetast, wat vaak het geval is met onveilige methoden
 • U kunt zelf uw tanden thuisbleken met voor u op maat gemaakte bitje en bleekgel
 • De bleekbitjes laat u maar 1 keer maken en die gaan jaren mee!
 • 498 cliënten hebben ons beoordeeld met een 9,2!

Zoals boven vermeld hoeft u zich niet bij Tandarts Rotterdam in te schrijven als patiënt voor een bleek behandeling. Ook als u patiënt bent bij een andere tandartspraktijk kunt u uw tanden bij ons laten bleken en na de behandeling gewoon weer naar uw eigen tandarts.


tanden bleken voortanden bleken voortanden bleken na
tanden bleken 2tanden bleken 2tanden bleken 2n

Beste tandarts in Rotterdam

Door 498 patiënten beoordeeld met een 9,2

Er zijn 3 bleekmethode voor wittere tanden


 1. Een van die behandelingen is thuis bleken: Wij maken een individuele plastic spalk die u als patiënt thuis vult met een speciaal soort bleekgel en dit moet u voor een paar uur dragen. Het is belangrijk om de resultaten regelmatig bij onze tandartspraktijk te controleren zodat het risico op ongewenste verkleuringen geminimaliseerd wordt. De duur van de behandeling is ongeveer 2 weken.
 2. Een andere aanpak is het in-office: Dit betekent simpelweg het bleken van de tanden in onze praktijk met een hogere dosis bleekmiddel om het gewenste doel veilig en in kortere tijd te bereiken. Hierbij wordt een speciaal type bleekgel aangebracht en wordt tussendoor het bleekresultaat gecontroleerd. Het effect van deze speciale bleeksets is in de meeste gevallen zeer goed. Het effect van bleken in de praktijk kan nog worden versterkt door gebruik te maken van een specifiek UV-licht. Deze power bleekmethode is zeer intensief en daarom mag deze behandeling alleen onder onze professionele begeleiding worden uitgevoerd.
 3. De laatste aanpak is Power bleaching: Dit betekent, dat wij het bleekproces versnellen met behulp van UV-licht of een bepaald type laser om de resultaten onmiddellijk en tegelijkertijd veilig te tonen. In bepaalde gevallen wordt ook intern gebleekt: afgestorven tanden verkleuren vaak en kunnen dan alleen met de zogenaamde walking bleach techniek worden gebleekt. Hierbij plaatst ons gespecialiseerde team van professionele tandartsen het bleekmiddel in de tand. Dit blijft enkele dagen zitten en wordt dan eventueel opnieuw gewisseld tot het resultaat naar wens is.

Het resultaat van het bleken van de tanden door ons gespecialiseerde tandarts blijft meestal tot drie jaar zichtbaar!


Afspraak maken

meisje na tanden bleken super blij

zelf thuis tanden bleken kit set

Zo werkt de bleekmethode voor het bleken van tanden


Waterstofperoxide en carbamideperoxide zijn de meest gebruikte bleekmiddelen voor het bleken van tanden. Natriumperboraat wordt alleen gebruikt voor het inwendig bleken van tanden.

De ongewenste kleurstoffen in de tand bevatten bepaalde dubbele bindingen. Bleekmiddelen splitsen zuurstof af, waardoor de bindingen tussen de kleurstoffen worden vernietigd. De opgeslagen kleurstoffen worden kleurloos en uw eigen tandkleur komt weer tevoorschijn.

Reviews

Wat zeggen onze patiënten


Super tevreden, volgen het corona protocollen goed. Leggen de behandeling stap voor stap uit. Ook kreeg ik goed advies voor het behoud van het resultaat. De behandeling was lekker ontspannend, waardoor ik bijna in slaap viel hahahah.


Jacqueline Den Dekker


Dingen waar u rekening mee moet houden. Voor de behandeling


In principe moet u voorafgaand aan een tandenbleekbehandeling individueel nagaan of en op welke punten vullingen en restauraties van uw tanden nodig zijn, vooral op de zichtbare plaatsen, omdat alleen uw eigen tandsubstantie gebleekt kan worden.

In geval van een vulling zal de voor de vulling gebruikte substantie in een lichtere tint worden gebruikt, zodat na het bleken van de tanden de eigenlijke tanden esthetisch niet van de vullingen te onderscheiden zijn.


Afspraak maken

tanden bleken licht

complete mondzorg

Belangrijke tip! gebitsreiniging


En zoals hierboven vermeld, om het gewenste eindresultaat te bereiken, is een professionele gebitsreiniging van tevoren essentieel, omdat het bleekmiddel alleen effectief is op schone tandoppervlakken.

Neem contact met ons op voor verdere vragen of maak een afspraak om stralend witte tanden te krijgen.

Waarom kiezen voor Tandarts Rotterdam Uw glimlach is onze zorg! Bij Tandarts Rotterdam werken we met passie voor ons vak. Een mooi en gezond gebit zonder angst, daar streven we elke dag naar.


ALLES ONDER 1 DAK

Wij hebben alle tandheelkundige specialisten in huis, hierdoor hoeft u niet te worden doorverwezen.


WEEKEND GEOPEND

Bij ons kunt u ook een afspraak inplannen op een Zaterdag.


PATIËNT STAAT CENTRAAL

Er wordt uitgebreid aandacht aan u besteed en wij luisteren naar uw wensen.


ZORGELOOS OVERSTAPPEN

Wilt u overstappen naar Tandarts Rotterdam dan regelen wij de gehele overstap voor uw.


ANGST PATIËNT?

Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van Angst patiënten.


AANGESLOTEN BIJ ALLE ZORGVERZEKERAARS

Bij ons heeft u geen doorverwijzing nodig! en wij kunnen bij alle zorgverzekeraars declareren.

Copyright © 2022 | Powered by ESEO

^