LEER MEER OVER

DE JUISTE BEUGEL VOOR UW GEBIT

Bij tandarts Rotterdam wordt u door een gespecialiseerde tandarts onderzocht om uit te zoeken welk beugel het beste bij uw wensen en behoeften past. Uw glimlach is onze prioriteit.

Plan een intakegesprek

Wat is een beugel? en wat zijn de voordelen


Een beugel is een methode die orthodontisten gebruiken om uw tanden recht te zetten en te verplaatsen. Dit heeft als voordeel dat u met een beugel uw mondgezondheid op de lange termijn waarborgt. Bovendien kan een beugel het eten comfortabeler maken.

Beugels zijn over het algemeen niet erg populair bij mensen, omdat ze iemands uiterlijk langdurig veranderen. Maar veel volwassenen verdragen ze om scheve tanden of een scheve kaak te verbeteren

Tegenwoordig is het uiterlijk van beugels echter sterk verbeterd omdat er subtiele of onzichtbare modellen beschikbaar zijn voor gebruik. In het volgende artikel krijgt u inzicht in de verschillende soorten beugels en kiezen we samen de juiste beugel die bij u past. Ook krijg je informatie over de kosten, draagtijd en eventuele pijn bij het dragen van een beugel.


Hoe werkt een beugel en is het geschikt voor mij?


Een beugel oefent druk uit op uw tanden en zet ze langzaam in de juiste richting. De botten in uw kaak veranderen als de druk in werking treedt, waardoor de tanden en hun wortels kunnen bewegen.

Als uw glimlach er niet perfect uitziet, denkt u misschien dat u uw kans heeft gemist, omdat de meeste mensen een beugel krijgen tijdens hun kindertijd of puberteit. Uw leeftijd is in dit geval echter geen essentiële factor. Veel volwassenen hebben ook de mogelijkheid om zonder problemen een orthodontische behandeling te ondergaan.

Wat wel essentieel is, is een gezond gebit en tandvlees. Als u een vergevorderde tandvleesontsteking heeft of als u tanden of kiezen mist, kunt u misschien geen beugel krijgen. Een deskundige op het gebied van orthodontische tandheelkunde kan bepalen of u een geschikte kandidaat bent voor een beugel.


Plan een intakegesprek


Wanneer heeft u een beugel nodig?

Volgens onderzoeken draagt elke tweede of derde persoon in Nederland een beugel. Het wordt vooral vaak gebruikt om de scheefstand van kaken of tanden bij kinderen te verbeteren. Vooral ouders worden al op jonge leeftijd geconfronteerd met de kosten en soorten beugels en de zoektocht naar de juiste orthodontist. Maar ook volwassenen kunnen om esthetische of medische redenen een beugel dragen.

  • Als uw tanden scheef staan, te ver naar voren of juist naar achteren
  • Als de tanden en kiezen niet goed op elkaar passen
  • Als er te weinig ruimte is in uw mond
  • Of een combinatie van verkeerde groei van de kaken en een onregelmatige stand van het gebit

Als één van de boven genoemde situaties bij u het geval is kan een behandeling met een beugel ervoor zorgen dat uw tanden weer recht komen te staan. Een tandarts of een orthodontist kan dan een beugelbehandeling, ook wel orthodontische behandeling uitvoeren.Beste tandarts in Rotterdam

Door 498 patiënten beoordeeld met een 9,2

Wanneer en waarom heeft u een beugel nodig?


Of het nu gaat om scheve tanden, overbeet, onderbeet of een TMD stoornis: Gespecialiseerde orthodontische behandelingen kunnen een grote verscheidenheid aan problemen corrigeren. Zo kan een beugel zowel om esthetische als om tandheelkundige redenen worden gebruikt.

Het ideale leeftijd voor een orthodontische behandeling is tussen de 10 en 14 jaar. In die periode zijn het hoofd en de mond van het kind nog in de groei, waardoor het uitlijnen van de tanden en de kaak gemakkelijker wordt. Maar tegenwoordig kiezen niet alleen kinderen voor een beugel, maar ook steeds meer volwassenen. Wij als uw gespecialiseerde tandarts onderzoeken welke type beugel u nodig heeft.

Er zijn twee hoofdredenen waarom het gebruik van een beugel een noodzaak of een esthetische keuze kan zijn.

  1. De eerste reden kan een lichte scheefstand van de tanden zijn. Hier kunnen de behandelingen om esthetische redenen beginnen.
  2. De tweede reden kan een zeer opvallend scheefstand van de tanden zijn, waarvoor een dringende behandeling nodig is om medische redenen.

Hoe lang moet ik een beugel dragen?


De gemiddelde draagtijd van een beugel is 2 tot 3 jaar. Hoe lang een patiënt de beugel moet dragen, hangt af van het soort beugel en het behandeldoel. Uitneembare beugels, zoals een Invisalign beugel heeft een kortere draagtijd, terwijl vaste beugels of slotjesbeugel tot drie jaar in de mond van de patiënt kunnen blijven.


Soorten beugels voor volwassenen


In principe zijn er geen beugels die speciaal zijn ontworpen voor de behandeling van het gebit van volwassenen. Dezelfde soorten beugels die voor de behandeling van kindertanden worden gebruikt, kunnen dus ook voor de behandeling van het gebit van volwassenen worden gebruikt. De invisalign (onzichtbare beugel), is echter bijzonder populair bij volwassenen, omdat deze hen in staat stelt zonder zichtbare uiterlijke veranderingen om te gaan met hun privé- en beroepsomgeving.

Naast de invisalign beugel is de linguale beugel een ander type onzichtbare beugel dat vooral door volwassenen wordt gebruikt. De linguale beugel zit aan de binnenkant van de tanden waardoor het niet zichtbaar is.

Zelfs vaste beugels kunnen worden aangepast zodat volwassenen ze kunnen dragen. De beugels die hiervoor worden gebruikt zijn meestal van roestvrij staal. Tegen een meerprijs kunt u echter ook kiezen voor beugels van kunststof, waarvan de kleur kan worden aangepast aan uw natuurlijke tandkleur.


invisalign vs slotjesbeugel

Kosten beugel voor volwassenen en kinderen


De gemiddelde kosten van een beugelbehandeling voor volwassenen en kinderen liggen tussen de €2.000 en €3.000. Dit is berekend voor een behandelingsperiode van 2 tot 3 jaar.

Deze kosten zijn afhankelijk van vier factoren:

  1. De afwijking van het gebit
  2. Het soort beugel die u nodig heeft
  3. De manier hoe u de beugel draagt
  4. En het aantal behandelingen

In Nederland zijn de tarieven voor orthodontische behandelingen vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Het heeft dus geen zin om te vergelijken want alle tarieven zijn voor tandartsen en orthodontisten in Nederland het zelfde !

Hieronder vind u een overzicht van de vastgelegde tarieven voor 2022. U kunt de tarievenlijst ook downloaden als pdf en printen.

Download tarievenlijst orthodontie 2022


Veelvoorkomende soorten beugels


Vandaag de dag is het uiterlijk van beugels sterk verbeterd, omdat er subtiele of onzichtbare beugels beschikbaar zijn. Hieronder meer informatie over de meest voorkomende beugel soorten. In het volgende artikel maakt u kennis met de verschillende soorten beugels en kiezen we samen de juiste voor u.


Waarom kiezen voor Tandarts Rotterdam Uw glimlach is onze zorg! Bij Tandarts Rotterdam werken we met passie voor ons vak. Een mooi en gezond gebit zonder angst, daar streven we elke dag naar.


ALLES ONDER 1 DAK

Wij hebben alle tandheelkundige specialisten in huis, hierdoor hoeft u niet te worden doorverwezen.


WEEKEND GEOPEND

Bij ons kunt u ook een afspraak inplannen op een Zaterdag.


PATIËNT STAAT CENTRAAL

Er wordt uitgebreid aandacht aan u besteed en wij luisteren naar uw wensen.


ZORGELOOS OVERSTAPPEN

Wilt u overstappen naar Tandarts Rotterdam dan regelen wij de gehele overstap voor uw.


ANGST PATIËNT?

Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van Angst patiënten.


AANGESLOTEN BIJ ALLE ZORGVERZEKERAARS

Bij ons heeft u geen doorverwijzing nodig! en wij kunnen bij alle zorgverzekeraars declareren.

Copyright © 2022 | Powered by ESEO

^