LEER MEER OVER

Angst tandarts Rotterdam

Angst voor de tandarts komt bij veel mensen over de hele wereld voor. Bij sommige patiënten ontwikkelt de angst zich langzaam en blijft daarom voorlopig onopgemerkt. Andere patiënten daarentegen willen hun angst niet toegeven en vermijden daarom een bezoek aan de tandarts.

Plan een intakegesprek

Hoe herken ik tandarts angst?


U moet zich als patiënt die zich voorbereidt op een bezoek aan de tandartspraktijk afvragen: Ben ik een angstige patiënt? Zo ja, hoe herken ik tandarts angst?

Als u natte handen krijgt voordat u belt om een afspraak te maken, is dat een duidelijk eerste teken van tandarts angst. Er zijn echter ook patiënten met behandelangst, bij wie de klachten pas in de tandartsstoel optreden. Het verlangen naar veelvuldig spoelen als korte onderbreking, overmatige kokhals- of slikprikkels en zweterig zweten zijn typische symptomen bij angstige patiënten.


tandarts angstbegeleiding voor angstige patiënten


Hier zijn een paar acties die we ondernemen om uw bezoek aan onze tandartspraktijk gemakkelijker te maken:

 • Vanaf uw eerste telefoongesprek met ons proberen wij u het gevoel te geven dat uw angst serieus wordt genomen en dat u met zorg wordt behandeld, want zo hoort elke patiënt met tandartsangst te worden behandeld bij een angsttandarts.
 • Wij proberen u op zeer korte termijn een afspraak te geven, zodat u niet lang hoeft te wachten.
 • Bij uw eerste afspraak in onze vestiging wordt u niet onder druk gezet voor een behandeling, maar in alle rust geadviseerd.
 • U krijgt speciale ontspanningstechnieken aangeboden en uitgelegd.
 • -Wij als uw speciale narcosetandarts zijn gespecialiseerd in patiënten die extreem bang zijn voor de tandarts. Wij kunnen de tandartsbehandelingen uitvoeren onder narcose, waardoor u niks meer merkt van de behandeling.

Plan een intakegesprek


Wat zijn de oorzaken van angst voor de tandarts en wat kan een angsttandarts voor uw doen?

Er zijn verschillende factoren die kunnen bijdragen tot de ontwikkeling van angst voor de tandarts:

 • Patiënten zijn beïnvloed door traumatische ervaringen tijdens eerdere behandelingen, en pijn kan de trigger zijn en onjuist gedrag van de tandarts tegenover de patiënt.
 • Negatieve verhalen uit de omgeving kunnen ook verantwoordelijk zijn voor tandartsangst. Vooral kinderen worden gemakkelijk beïnvloed door het gedrag van hun ouders en nemen hun angst voor een behandeling over zonder zelf slechte ervaringen te hebben gehad.
 • Daarom is het voor angstpatiënten zeer belangrijk een tandartspraktijk te vinden die specifiek is afgestemd op hun behoeften. Begrip, respect en vertrouwen zijn essentieel om uw angst voor de tandarts te overwinnen.

Wat de oorzaak van uw tandartsangst ook is, het belangrijkste is dat u uw angst voor de tandarts erkent en er met ons over praat, zodat wij tijdens uw bezoek en uw behandeling in onze praktijk de juiste maatregelen kunnen nemen.


Beste tandarts in Rotterdam

Door 498 patiënten beoordeeld met een 9,2

6 tips tegen angst voor de tandarts


Voor u als patiënt die bang is voor de tandarts is het al een grote stap om een afspraak te maken in welke tandartspraktijk dan ook.

 1. Als u het nog niet kunt opbrengen om dit te doen, vraag dan iemand die u vertrouwt om dit voor u te doen.
 2. U hoeft nog niet bang te zijn voor een behandeling, maar kunt eerst vrijblijvend advies inwinnen bij onze professionele tandartsen en medewerkers.
 3. Bij het maken van een afspraak moet duidelijk worden doorgegeven dat u bang bent voor de tandarts. Zo kan ons team zich optimaal aan u aanpassen en u een angstvrije sfeer bieden.
 4. Als u wilt, kunt u ook met iemand die u vertrouwt over de komende afspraak praten. Deze persoon mag ook meekomen en kan u ook begeleiden naar de behandelkamer.
 5. Daarnaast kunt u op de dag van de afspraak verschillende soorten thee drinken die een kalmerend effect op u kunnen hebben.
 6. Afhankelijk van de soort angst kunt u ook homeopatische middelen innemen.

Als er een behandeling moet worden uitgevoerd op de komende afspraak, bespreek dan van tevoren met een van onze tandartsen wat u zonder mogelijke wisselwerkingen kunt innemen.


Direct inschrijven

angst tandarts kindertandheelkunde

mondhygienist gebitsreiniging bij tandarts rotterdam

Hoe helpen wij u tandarts angst te overwinnen


Tijdens het behandeltraject stellen wij u in de gelegenheid verschillende handelingen te verrichten om uw angst te kalmeren.

 • U kunt bijvoorbeeld naar muziek of radio luisteren om de geluiden van de tandartsinstrumenten te overstemmen.
 • Met een beetje oefening kunt u zich ook ontspannen in de tandartsstoel dankzij meditatie.
 • Een andere mogelijkheid zijn denkbeeldige reizen, waarmee u mentaal kunt ontsnappen uit de behandelkamer.
 • In onze tandartspraktijk hebben we ook goede ervaringen met moderne videobrillen, waarmee u tijdens de behandeling ontspannen naar de nieuwste kaskrakers kunt kijken.
 • Voor aanvang van de behandeling maken wij met u afspraken om pauzes in te lassen, zodat wij u in alle rust de volgende stappen kunnen uitleggen. Natuurlijk zullen we ook plaatselijke verdoving gebruiken om verdere negatieve ervaringen door pijn te vermijden.
 • Als al deze technieken niet helpen om u te kalmeren tijdens uw behandeling, kan onze gespecialiseerde narcosetandarts verder gaan met algehele anesthesie: Een gespecialiseerde anesthesist met veel ervaring in zijn vakgebied zal de narcose toedienen en u rustig houden tijdens de behandeling.
Reviews

Wat zeggen onze patiënten


Super tevreden over deze praktijk, had altijd angst maar deze tandarts is zo lief en geduldig stelt me zo gerust elke keer en geeft geen kritiek inplaats daarvan zoekt ze naar een goeie oplossing. Een dikke 5 sterren waard!


Lynn van Dooren


vermijd de tandarts niet te lang! Neem gerust contact met ons op


U moet er echter rekening mee houden dat u veel risico’s loopt als u de tandarts lange tijd of helemaal niet bezoekt. Wij realiseren ons dat regelmatige profylaxe-afspraken een nachtmerrie zijn voor angstige patiënten. Daardoor wordt het gebit niet vaak genoeg gecontroleerd om tand problemen in een vroeg stadium te voorkomen.

De meeste angstige patiënten stellen de afspraak bij de tandarts zo lang mogelijk uit, zelfs als ze klachten hebben. Het gevolg is dat het gebit vaak zo erg beschadigd is dat een tandarts het niet meer kan herstellen. Gebitsaandoeningen kunnen ook de rest van het lichaam aantasten en bijvoorbeeld leiden tot migraine.

Daarom moedigen wij u aan om met al uw zorgen en angsten contact met ons op te nemen. Samen, hand in hand, zullen we deze angst overwinnen en ervoor zorgen dat u uw mooie glimlach terug krijgt.


Plan een intakegesprek

Waarom kiezen voor Tandarts Rotterdam Uw glimlach is onze zorg! Bij Tandarts Rotterdam werken we met passie voor ons vak. Een mooi en gezond gebit zonder angst, daar streven we elke dag naar.


ALLES ONDER 1 DAK

Wij hebben alle tandheelkundige specialisten in huis, hierdoor hoeft u niet te worden doorverwezen.


WEEKEND GEOPEND

Bij ons kunt u ook een afspraak inplannen op een Zaterdag.


PATIËNT STAAT CENTRAAL

Er wordt uitgebreid aandacht aan u besteed en wij luisteren naar uw wensen.


ZORGELOOS OVERSTAPPEN

Wilt u overstappen naar Tandarts Rotterdam dan regelen wij de gehele overstap voor uw.


ANGST PATIËNT?

Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van Angst patiënten.


AANGESLOTEN BIJ ALLE ZORGVERZEKERAARS

Bij ons heeft u geen doorverwijzing nodig! en wij kunnen bij alle zorgverzekeraars declareren.

Copyright © 2022 | Powered by ESEO

^